Are You In For A Digital Challenge?

TPA Global
Corporate Careers

You can search for new and exciting career opportunities currently available in the market.

NouryonTax Lead EMEA

https://www.tpa-global.com/wp-content/uploads/2022/05/Nouryon-blue-brand-identiy-Nobian-spinoff.png

Over Nouryon
Nouryon is een marktleider in de speciaal chemie. Wij werken aan essentiële industriële oplossingen voor een duurzame toekomst. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze producten voor het maken van dagelijkse benodigdheden als papier, kunststof, bouwmaterialen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten.

De vacature
Voor de versterking van ons fiscale team zijn wij op zoek naar een Tax Lead EMEA (‘TLE’).  De TLE is verantwoordelijk voor Nouryon’s fiscale positie in de EMEA regio, overwegend gefocust op  de winst- en vennootschapsbelasting.

De TLE ontwikkelt beleid om de fiscale positie in de voor Nouryon belangrijke EMEA regio te optimaliseren. Met het hoofdkantoor in Amsterdam neemt Nederland een centrale positie in, maar ook in andere Europese landen en in het Midden-Oosten heeft Nouryon substantiële aanwezigheid.

De TLE adviseert interne stakeholders over de fiscale aspecten van onder andere herstructureringsprojecten, financieringsvraagstukken, transfer pricing planning en M&A activiteiten. In dat kader is sprake van een nauwe samenwerking met zowel de business als andere stafafdelingen, waaronder Treasury, Controlling, Legal en Accounting. Verder monitort de TLE  de aan een externe dienstverlener uitbestede tax compliance en ondersteunt het tax accounting proces.

Functievereisten
De geschikte kandidaat voor de positie van TLE:

  • heeft universitaire opleiding Fiscale Economie of Fiscaal Recht afgerond,
  • heeft ten minste 10 jaar ervaring in een internationale fiscale omgeving (Big 4, vergelijkbare dienstverlener en/of in-house),
  • voelt zich thuis in de corporate fiscale praktijk,
  • is vaktechnisch gedegen onderlegd,
  • beschikt over een sterk analytisch denkvermogen,
  • communiceert gemakkelijk en is in staat complexe fiscale materie op een begrijpelijke manier uit te leggen,
  • is vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift.Ervaring in de industrie is een voordeel.

Wat Nouryon kan bieden
De juiste kandidaat zal in de functie van TLE veel ruimte voor initiatief en een aanzienlijke eigen verantwoordelijkheid geboden krijgen. Hij/zij komt te werken in een professioneel en ervaren fiscaal team dat op hoog niveau presteert in een sterk dynamische en voortdurend uitdagende omgeving.

Het arbeidsvoorwaarden pakket omvat:

  • Een vaste aanstelling
  • Een uitstekend salaris met een goede bonusregeling
  • 30 vrije dagen
  • Uitstekende pensioenregeling
  • Goede doorgroeimogelijkheden

Solliciteren?
Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan via onze apply button en voeg je CV en functiespecifieke motivatiebrief toe. Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Paul Meester:  [email protected].

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

TPA Global

H.J.E Wenckebachweg 210
1096 AS Amsterdam